Primăria Dămuc

Consiliul Local

Dezvoltare

Informatii de interes public

Legaturi utile

Video

Inchide

Trimite unui prieten

Obiective pentru comuna noastra

Exportă PDF - Obiective pentru comuna noastra Tipărește pagina - Obiective pentru comuna noastra Trimite unui prieten - Obiective pentru comuna noastra

publicat de comunadamuc in Luni , 6 Iulie 2020, 14:20

Cunoscându-l pe primarul comunei Dămuc, am știut că indiferent de situația în care ne aflăm, acesta nu poate să-și uite planurile sau să le lase să stagneze. Am aflat că proiectele sunt multe, mărețe și în plină desfășurare, de aceea am hotărât să luăm legătura cu dumnealui pentru a ne povesti în detaliu despre ce se mai construiește în comuna pe care o conduce cu drag și implicare profundă:

„Aș începe cu edificiul care îi întâmpină pe toți cei care intră în comuna Dămuc, mi-am dorit ca de Paști să fac o bucurie dămucenilor mei cu ceva nou!

 

 

Avem foarte multe proiecte pe rol: Drumul 201 C Bățu la care se lucrează intens: se va pune beton pe drum, ziduri de sprijin, gabioane. Am atribuit cel mai mare proiect de infrastructură; Drumul DC 201 , mica transalpina cu Bicăjelul, în valoare de 8 milioane Euro. O asociere de mai multe firme a câștigat proiectul și sper să ne apucăm cât de repede de treabă pentru că acesta va fi cel mai de anvergură și impact proiect pentru dezvoltarea localității noastre pe plan turistic.

 

Comuna Dămuc va avea și o piață agroalimentară în zona postului de poliție, un spațiu de joacă pentru copii, de asemenea un amfiteatru grecesc cu o scenă pentru spectacole, toate acestea realizate din Fonduri europene prin Gal Ceahlău.

DC 204 Asău este în procedură în CTE la CNI (compania de investiții), asfaltare, ziduri de sprijin pe o lungime de 4,6 km .
Sala de sport a fost atribuită tot prin compania de investiții, deja s-a instalat șantierul și se va lucra intens vara aceasta. În legătură cu Grădinița cu program prelungit, trebuie menționat faptul că se lucrează și acolo intens ( clădirea de langă Primărie), prin fonduri europene. La Școala Huisurez mai avem de finalizat niște documente și sperăm să o terminăm până în toamnă. Preconizez să fac o Școală de fotbal, legat de Baza sportivă de la Șugău, să adun copii din toată regiunea Moldovei, chiar și de peste Prut , am niște parteneri din Arabia Saudită care vor să investească!

Școala nr.2, unde nu mai sunt copii deloc, vreau să o transform în internat pentru copii! Deci, vom da viată și școlilor, vom da de lucru și la profesori, vom umple și pensiunile pentru că părinții copiilor vor veni aici să-i viziteze și să asiste la antrenamente.
Lucrările la DJ 127A pană la limita cu județul Harghita , trebuie să inceapă pană la sfârșitul lunii mai , asfaltarea acestui drum este cel mai mare vis al meu să scap dămucenii de praf. Cred că aș fi cel mai împlinit și fericit ca primar să văd că am reușit acest vis măreț.
Deci am promisiune de la președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, că totul va fi finalizat în vara aceasta!
Cred că dacă infrastructura se va pune la punct, respectiv drumurile, apa, canalizarea pe Valea Bicăjelului, inclusiv gaz metan adus din orașul Bălan, în parteneriat cu orașul Gheorgheni, pentru Stațiunea Lacu Roșu și comunele Bicaz Chei și Bicazu Ardelean, investitorii nu vor întârzia să apară.La Bicăjel se lucrează la o păstrăvărie , creștere intensivă, proiect european.
În mediul privat deja funcționează o crescătorie de păstrăv, se comercializează de la icre pană la puiet de diferite gramaje.

Sunt în construcție 5 pensiuni , pe fonduri europene și fonduri proprii la persoane fizice .

În mediul privat am concesionat teren în Trei Fântâni pentru înființarea unei tabere internaționale având ca scop recunoașterea mediului, un ONG va investi acolo cu bani din Bavaria și am mai concesionat 10 ha pentru o pârtie de schi și tubing, sunt promisiuni că iarna viitoare va funcționa!Toate acestea vor crea facilități pentru investitori în turism! Visez ca și comuna Dămuc prin satul Bicăjel-Trei Fântâni să devină stațiune cunoscută la nivel național și chiar internațional, mai ales că se află în vecinătatea Cheilor Bicazului și a Stațiunii Lacu-Roșu!"

 

Sursa: Ziarbicaz.ro

Înapoi la Știri și evenimente