Primăria Dămuc

Consiliul Local

Dezvoltare

Informatii de interes public

Legaturi utile

Video

Inchide

Trimite unui prieten

Aparitii in presa: Primarul Anton Covasan își varsă amarul din nou! Vrea tot ce e mai bun pentru comuna Dămuc!

Exportă PDF - Aparitii in presa: Primarul Anton Covasan își varsă amarul din nou! Vrea tot ce e mai bun pentru comuna Dămuc! Tipărește pagina - Aparitii in presa: Primarul Anton Covasan își varsă amarul din nou! Vrea tot ce e mai bun pentru comuna Dămuc! Trimite unui prieten - Aparitii in presa: Primarul Anton Covasan își varsă amarul din nou! Vrea tot ce e mai bun pentru comuna Dămuc!

publicat de comunadamuc in Marti , 15 Mai 2018, 23:29

Primarul din Dămuc, domnul Anton Covasan, a avut în weekend musafiri de seamă, ceea ce mereu îi aduce bucurie, însă faptul că lucrurile nu merg așa cum își dorește, îl demoralizează și îl scârbește pe zi ce trece tot mai mult.
Comuna Dămuc este un loc foarte frumos, iar edilul comunei vrea să se folosească de acest lucru, să o pună în valoare și mai mult, dar pentru asta are nevoie de sprijin și de înțelegere.
De fiecare dată când a avut ocazia și-a expus nemulțumirile în public, la Consiliul Județean, la Prefectură, "însă totul a a fost în zadar" , spune dumnealui.
Din cauza drumului dezastruos, din cauza lipsei de interes și pentru că nu i se dau comunei drepturile, lucrurile stagnează, iar acest lucru îl „omoară" pe primarul Covasan. Se știe faptul că dumnealui este un om dinamic, un om cu multe visuri pe care vrea să le ducă la îndeplinire și chiar dacă ușile îi sunt de cele mai multe ori închise în față, spiritul lui nu dispare și luptă pentru comuna sa, pentru dămucenii săi.

Am stat de vorbă cu primarul Anton Covasan, care, cu vocea tremurândă și-a vărsat amarul. Iată ce ne-a povestit:

" Sâmbătă oameni valoroși au fost la mine ca și de altădată, niște oameni trimiși de către Nicolae Badea, fostul președinte al clubului Dinamo, care au mai văzut baza sportivă.
Nelu Moldovan și Ioan Sdrobiș, mari antrenori ai vremurilor lor, au fost , au văzut, le-a plăcut și au promis că se vor întoarce. Planurile mele nu se opresc aici! Visez mult să realizez obiective majore în comuna Dămuc, dar marile probleme sunt la infrastructură: de exemplu, este vorba de 4 km de drum județean pană la baza sportivă . Am spus și voi mai spune că m-am săturat cât am "bătătorit" holurile de la Consiliul Județean și din cauză că nu sare nimeni în ajutorul comunei mele, mi-am propus să nu mai merg , pentru că realizez că totul e în van.
Vor oamenii să facă un centru de excelență aici la Dămuc pentru copii; Cătălin Nemțanu, coordonator al Asociației JuvenALA, a expus în fața tuturor, proiectul de construire a unui campus social, la Trei Fântâni;
Eu încerc toate variantele... într-o zi cineva va veni și va investi ! Dacă nu crezi în planul tău, niciodată nu vei reuși!
Am primit de curând, de la un apropiat din Elveția, imagini și filmulețe cu locuri frumos amenajate, cu locuri de distracție: pârtii de schi, mountain coaster, lucruri pe care îmi doresc să le conturez, care ar aduce valoare comunității, dar iarăși mă întorc la pădurea aia pe care o am de luat. Trebuie să precizez faptul că nici acum nu s-a rezolvat nimic. Să nu se creadă că eu voi lua pădurea aia , unde trebuie să mă pună în posesie. Tufe nu o să iau niciodată cât voi fi eu pe acest pămant, nici cine îmi va lua urma pentru că va răspunde. Am avut pădure, să-mi dea pădure pentru că la unguri le-a dat 7000 de hectare, fără să-i întrebe ce și cât au avut!

Eu la Consiliul Județean și la Prefectură nu mai mă duc în mandatul acesta pentru că pe mine nu mă mai interesează politica, dar am să-mi pregătesc un om care să-mi ducă visele mele mai departe și am să-l susțin din umbră . Pe mine nu mă mai interesează politica pentru că sunt "oameni de slabă factură" .
Ar trebui să fim informați de unde putem atrage fonduri pentru turism, eu nici nu știu dacă sunt; m-am uitat pe toate liniile de finanțare și n-am găsit pe mediul rural finanțări pe așa ceva.
Vreau să știe lumea că-s "nebun" și așa știe că sunt, dar eu cred că "alții" sunt mai nebuni decât mine.
Pe mine m-au ales oamenii să fac ceva; speranța le-a fost de acum 10 ani, că eu îi voi scoate din praf și din mizerie. Cum se poate să nu existe bani pentru doar 4 km de asfalt? Atâtea materiale în județul ăsta, atâtea firme de asfaltare fac cu avans și plătesc peste 10 ani, dar hai să facem și noi ceva!
Dar nu se vrea sau nu se poate! ?
Mă uit pe Facebook și văd localități care sunt foarte dezvoltate și se laudă primarii cât de buni sunt ei ! Țin să menționez faptul că nici noi nu suntem proști, nu suntem duși cu capul , avem și noi oameni capabili în Primărie, băieti deștepți, dar din păcate, eu nu am resurse... de unde să le scot?! Dămucenii trebuie să ințeleagă: Ei vor să le faci un zid, un podeț, sunt de acord... dar bani nu sunt, iar dacă noi facem pârtiile alea de schi, atunci de acolo vor veni bani și îi vom investi .

Primarului de langă Alba Iulia i-au venit investitori , fiind aproape de oraș, pentru că investitorii cu multinaționale nu investesc în oraș și pentru că plătesc taxe și impozite mari, s-au dus în localitatea din apropiere. Acolo au găsit taxe și impozite mai mici și cei din oraș fac naveta; așa au reușit să se dezvolte, dar a fost spre norocul lui; eu nu am putut să am locul ăsta și nu sunt invidios. Bravo lui că reușește, dar acestea sunt cazuri izolate.
Primarul de demult vă spune ce gândește și ceea ce trebuie să facă și nu ține cont de unele valori care nu interesează județul! Aceste valori astăzi sunt, mâine nu mai sunt, însă eu rămân în comuna mea , alături de oamenii mei și vreau să nu merg cu capul plecat!

 

Sursa: http://www.ziarbicaz.ro/primarul-anton-covasan-isi-varsa-amarul-din-nou-vrea-tot-ce-e-mai-bun-pentru-comuna-damuc

 

Înapoi la Știri și evenimente